Zwangerschapsmassages

Zwangerschapsmassage

Je bent welkom voor een zwangerschapsmassage op De Sterrenberg als je langer dan drie maanden zwanger bent. De massage is bedoeld om op een zachte manier te ontspannen en je goed te voelen in je lichaam. Natuurlijk ondersteunt het de processen die er gaande zijn, maar het is vooral belangrijk dat je je thuis voelt in je zwangere lichaam met alles er op en er aan.
Als je je verbonden voelt kan je ook echt contact maken met je kindje. Tijdens de massage en  tijdens een zwangerschapsreikibehandeling kan ik soms ook echt ervaren dat er twee mensen op de tafel liggen die allebei hun eigen energieveld hebben. Dat is erg bijzonder om te mogen ervaren.

En ik hoop altijd dat je al vroeg verbinding voelt met de baby, dan doorloop je samen de zwangerschap en ben je niet alleen tijdens dat hele proces tot en met de bevalling. 

Inleiden in het ziekenhuis of toch liever natuurlijk bevallen

Wat nu, 41 weken zwanger en nog geen spoortje beweging...

Een baby heeft tijd nodig om zich klaar te maken voor de geboorte. Hoe lang dat precies is verschilt, maar als moeder en kind gezond zijn, dan is dat meestal tussen de 37 en 42 weken. Gemiddeld worden eerste kinderen na 40 weken en 5 dagen zwangerschap geboren. Volgende kinderen komen dan gemiddeld twee dagen eerder. Beval je pas na 42 weken, dan noemen we dat ‘overtijd’ of ‘serotien’

Ingrijpen of de natuur haar gang laten gaan…

Als je 41 weken zwanger bent en er zijn nog geen tekenen van een natuurlijke inleiding, dan zal jouw verloskundige met je bespreken wat de mogelijkheden zijn. Je mag afwachten tot de bevalling vanzelf op gang komt, maar de verloskundige zal je ook vertellen dat er andere opties zijn, zoals strippen, vliezen breken of inleiden. Je mag daar therapeutische massage aan toevoegen als het er om gaat om je lichaam klaar te maken voor de bevalling.

Therapeutische massage ondersteunt het geboorteproces

Mocht de bevalling niet uit zichzelf op gang komen (alleen bij een zwangerschap zonder complicaties), dan kan therapeutische massage een uitkomst bieden. En kan je toch zonder inmenging van hormonen op een natuurlijke manier bevallen. Dat is wel zo gezond.

Contact