TuiNa Massage Therapie

TuiNa massage therapie komt oorspronkelijk uit China. Je kunt er fysieke- en emotionele klachten mee behandelen. TuiNa is behalve goed voor je gezondheid ook ontspannend en fijn. De weldaad van aanraking werkt lang na.

Veel vrouwen komen bij mij omdat een huishouden met kinderen, een uitdagende baan en een druk sociaal leven, maar net te combineren is. Dan is het heel goed om regelmatig te komen. Dan blijf je klachten vrij.

Veel vrouwen hebben chronische klachten, dus vaak al jaren lang. Zoals spanningsklachten van een baan waar je uitgegroeid bent of stress omdat je midden in een scheiding zit. Maar het kan ook zijn dat je mantelzorger bent of pubers in huis hebt die je zelfvertrouwen ondermijnen. Je bent hier welkom met al je klachten van hoofdpijn tot menstruatie-,  PMS en overgangsklachten. Ook komt het vaak voor dat je met je sensitiviteit geen weg weet in deze drukke wereld.
Ben je blijven zitten met  een tennis-elleboog, rug- of nekklachten. TuiNa is veelzijdig en ik combineer de massages met Chinese kruiden, Moxa Guasha en Cupping.

Massagetherapie bij chronische schouder klachten

Werkwijze, hoe vaak kom je en hoe lang?

Hoe vaak kom je?
Om je goed te kunnen helpen start ik altijd met een intake gesprek, aansluitend gevolgd door een eerste behandeling. Na afloop overleggen we samen hoe we het beste verder kunnen gaan.
Afhankelijk van je klachten kom je een keer per week, een keer per tien dagen of eens per twee weken.

 

Hoe lang kom je?

De bedoeling is dat je lichaam het zo snel
mogelijk van mij overneemt zonder dat je terugvalt in je oude patroon. We koppelen elke behandeling kort terug op je klachten en nevenklachten. Na iedere behandeling bekijken we hoe we het beste verder kunnen gaan.  Als je vooruitgang boekt kom je steeds minder vaak. En bekijken we hoe dat in de tussenliggende periode gaat.

Nazorg en Preventie

Je kunt preventief blijven komen, dan maak je een afspraak wanneer je daar behoefte aan hebt of je komt een tijdje op regelmatige basis om gericht aan je gezondheid te werken.

 

Intake inclusief 1e behandeling

TuiNa behandelingen worden op basis van een intake gesprek met een Pols-tong diagnose gegeven.

De massage technieken tijdens een behandeling zijn gevarieerd en altijd op maat van wat je lichaam aangeeft. Het kunnen voedende of kalmerende technieken zijn, of een serie actieve grepen die het teveel aan spanning afvoert. 
Tijdens een TuiNa behandeling maak ik regelmatig gebruik van moxa, cupping en guasha. (zie hieronder)

De kracht van stilte
Ik probeer zoveel mogelijk in stilte te werken, je mag altijd iets zeggen hoor. Maar in stilte kom je eerder tot jezelf, het biedt je de kans om echt aanwezig te zijn tijdens je behandeling.

 

TuiNa massage therapie

TuiNa therapeutische massage is gericht op de oorzaak van je klachten. Net als bij acupunctuur werk ik met meridianen en acupunctuurpunten, maar het blijft massage.

Na een behandeling kan het zijn dat je een reactie krijgt op fysiek of emotioneel niveau. Dieper slapen, oude klachten die kort opspelen, dat betekent dat je lichaam hard aan herstel werkt.

 

Tuina preventief

TuiNa preventief is voor vrouwen die hun gezondheid op peil willen houden. Veel cliënten die van hun klachten af zijn willen dat graag zo houden. Ze komen niet meer elke week of iedere twee weken, maar willen wel graag ontspannen en gezond blijven. Dan is een keer maand of per zes weken misschien ook wel wat voor jou

Met TuiNa preventief weet je hoe je gezondheid er voor staat, want klachten die in de maak zijn, zijn voelbaar in het weefsel voor mij en worden opgelost tijdens de massage nog voor ze echt symptomen vormen.

TuiNa preventief is een integrale behandeling die zich niet specifiek richt op klachten maar op ontspanning en gezond blijven.

Overige behandeltechnieken

Contact