Behandelmethoden bij TuiNa traditionele chinese massage therapie.

Pols-tong diagnose is een chinese vaardigheid van therapeuten en artsen om je gezondheid in kaart te brengen. Alles wat zich afspeelt in je lichaam op het gebied van energie, vloeistoffen als bloed en je orgaanfuncties maakt zich kenbaar o.a. in de pols en op de tong.

Als je voor een massage behandeling komt voel ik allebei je polsen en maak aantekeningen van mijn bevindingen. Ook vraag ik je om je tong te laten zien. Want de kleur, vorm, het beslag en levendigheid van je tong zeggen veel over je gezondheid.

Pols-tongdiagnose De Groene Kamer
Chinese pols-tong diagnose

TuiNa massage therapie behandeltechnieken

Chinese kruidenformules of kruidenpatenten?

In De Groene Kamer worden kruidenpatenten gebruikt om de TuiNa massage therapie te ondersteunen. Kruidenpatenten zijn vaste kruidenformules door artsen in China ontwikkelt. Sommige recepten zijn al eeuwen oud en worden gezien als beproefde combinaties. Door kruiden naast je behandeling te slikken, kun je sneller herstellen of kan je klachten beheersbaarder maken. Met kruiden kan het zijn dat je een langere tijd kunt overbruggen tussen twee behandelingen, zonder dat je een terugval in je gezondheid krijgt.

Met kruidenformules kun je bijvoorbeeld je vakantie overbruggen zonder terugval in je oude klachtenpatroon .

Hoe lang gebruik je kruiden?
De bedoeling is dat je lichaam het zo snel mogelijk weer overneemt zonder dat je terugvalt in je oude patroon. We koppelen elke keer dat je komt voor een behandeling, kort terug op je klachten en nevenklachten. En na iedere behandeling bekijken we hoe we het beste verder kunnen gaan.  Als je vooruitgang boekt kom je steeds minder vaak en kan het zijn dat je ook geen kruiden meer gebruikt. Of alleen als je  klachtenterugkomen doordat je in een stressvolle tijd zit.

Chinese kruidenpatenten in De Groene Kamer

Contact