Pijn, jeuk, slapeloosheid

TuiNa therapie bij pijn

Pijn betekent in de Traditionele Chinese Geneeskunde dat de Qi/ levensenergie niet doorstroomt. Waar doorstroom is, is geen pijn. Waar bloed en Qi stagneren is pijn. In de TuiNa kan je met massage van meridianen en punten effectief pijn reduceren door stagnatie op te lossen.
Stagnatie kan in spieren ontstaan na een verstuiking bijvoorbeeld, maar ook door overbelasting RSI, tennis elleboog. 
Rheumatische pijnen, fibromyalgie, TuiNa kan ontstekingsremmend werken en door de doorstroom te verbeteren, pijn reduceren.
Cupping en guasha zijn veel gebruikte technieken met het weer in beweging brengen van energie.

TuiNa bij stress

Spanning afvoeren, afvalstoffen verwijderen, kalmeren, voeden. Stress vloeit weg uit het lichaam tijdens massage. Ook wordt je hoofd rustig en slaap je beter.
Hoge spierspanning en pijnlijke spieren die het gevolg zijn van stress, zijn goed te behandelen met cupping, massage en magnesium pakkingen.

TuiNa bij slapeloosheid

TuiNa kan gericht slapeloosheid verminderen. De ene slapeloosheid is de andere niet. Piekerend waken of goed inslapen en midden in de nacht uren wakker liggen.Zes x per nacht er uit om te plassen? Dromen of geen dromen. Een TuiNa therapeut kan aan de oplossing van je klachten werken door je naar deze informatie te vragen.

Pijnklachten, jeuk en slapeloosheid
" Jarenlange zorg voor anderen en niet voor mezelf, heeft geleid tot immobiliteit. Een maand of 10 geleden besloot ik het zo niet langer te willen. Dat ik nu met pensioen ben, geeft me de ruimte om aandacht aan mezelf te geven. Jeannette kwam op mijn pad en hoorde mijn reeks klachten aan. Mijn vraag aan haar was om mij te ondersteunen in het geleidelijk afvallen en weer wat mobieler worden. Klachten die lange tijd zijn opgebouwd, kunnen niet ineens verdwijnen. De tweewekelijks afspraken zijn voor mij een weldaad; tijd, aandacht, tips, de verschillende massages (soms met pijn gepaard) zetten mij langzamerhand weer in beweging. (letterlijk en figuurlijk) Beiden hebben we geduld nodig… gelukkig hebben we ook onze humor zodat het niet te zwaar hoeft te zijn. Ik ervaar Jeannette als een kundige, creatieve en vooral integere hulpverlener, zonder oordeel. Precies wat ik nodig heb! "
Agnes
artrose, slapeloosheid, overgewicht

Contact