Hoog sensitief of HSP-er en TuiNa

HSP & massagetherapie

Hoog sensitief en massagetherapie vormen een goede combinatie, maar waarom eigenlijk? Als je hooggevoelig bent heb je behalve een rijk  geschakeerd leven ook te maken met stress. Door je prikkelgevoeligheid bouw je spanning op in je systeem. En je systeem reageert op de omringende wereld sterker dan gemiddeld. En juist daar krijg je last van. Enerzijds in de vorm van stress en klachten. Anderzijds vaak ook vage klachten waar je in het reguliere circuit niet ver mee komt. Om dit op te vangen kan je met TuiNa massage therapie een te hoge spanning afvangen en een onderspanning aanvullen. Hierdoor krijg je een betere balans en kan je meer hebben, bovendien vermindert TuiNa de klachten op.

Hoog sensitief en prikkelgevoeligheid

Veel Hoog Sensitieve Personen, HSP-ers lijden aan een teveel aan prikkels in hun omgeving. Dat kan overgevoeligheid zijn voor bepaalde stoffen, elektro smog van PC, telefoon, statische electriciteit van kunstof vloerbedekking en adaptors. Maar ook gevoeligheid voor sfeer op een afdeling of in een groepje mensen. 
En omdat niet alleen je zintuigen hoog sensitief zijn, maar je hele lichaam en geest,  zal ook je darmstelsel gevoelig zijn en onderscheid maken in natuurlijk- en voedsel met toevoegingen.

Je evenwicht bewaren bij hoog sensitief zijn met massagetherapie en Reiki.

Eigenlijk is in het leven van een HSP-er alles informatie die er toe doet. Neem nou bijvoorbeeld zintuiglijke prikkels, geuren, geluiden, alles wordt intens ervaren en het is niet zo eenvoudig om daar je evenwicht in te bewaren. Dan zijn aanraking en massage goede hulpmiddelen om in het midden te blijven. Want behalve dat je alles intenser ervaart, zul je de prikkels ook allemaal nog moeten verwerken. Zo kan een middagje IKEA een doodvermoeiend evenement worden. 

TuiNa preventieve massagetherapie 

Tuina preventief kan er voor zorgen dat je je leven kan leiden op een manier die past bij jouw constitutie. Want met TuiNa massage therapie heb je eenvoudig meer emotionele rek en meer kracht en durf om je situatie naar jouw hand te zetten. Voordat je met preventieve massage therapie kunt starten heb je al een aantal behandelingen achter de rug om klachten op te lossen.

Tips op het gebied van leefstijl bij hoog sensitief zijn

Bij de behandelingen krijg je tips op het gebied van leefstijl en voeding tot aandacht voor: De vijf mindfullness trainingen van Thick Nath Hanh. Omdat die je helpen focussen op een leven dat wel bij je past en niet voortdurend schuurt. 

HSP Hoog sensitief en reiki massage

Hoog Sensitieve Personen hebben veel baat bij Reiki. Want als je een Reiki 1 cursus volgt kan je jezelf namelijk dagelijks behandelen. Hierdoor nemen veel klachten af terwijl tegelijkertijd je energieniveau stijgt. Hierdoor worden schommelingen in je energiepatroon minder of verdwijnen. In mijn eigen leven ervaar ik Reiki als een positieve bevestiging van mijn hoog gevoeligheid en als een altijd beschikbare krachtbron. Juist door mijn hoog gevoeligheid is Reiki zo’n grote steun en toeverlaat in mijn leven. Als ik minder gevoelig was geweest had ik Reiki nooit zo kunnen ervaren als nu en bij lange na niet zo gewaardeerd.

Hoog sensitieve kinderen en reiki 1

Hooggevoelige kinderen kunnen zich beter handhaven met Reiki, bijvoorbeeld op school. Zo zullen zij met Reiki minder snel uitgeput zijn door omgevingsprikkels, omdat ze deze beter kunnen verwerken. Maar hoe komt dat? Kinderen zijn natuurlijk nog in tact qua energie beleving. Zij hebben geen twijfels als ze Reiki ervaren en zij zetten er geen overtuiging tussen. Maar het vult de energie aan van binnen waardoor de beweging die van buiten komt, minder beweging van binnen veroorzaakt. Dat maakt een groot verschil. Bovendien kunnen kinderen als ze willen, bij mij de Reiki 1 cursus volgen. Dan zal een of beide ouders zelf de Reiki 1 icursus gevolgd moeten hebben. Dat laatste is van belang en voorwaarde, omdat ze hun kind hierin goed moeten kunnen begeleiden.

Hoog sensitief
Hoog sensitief & massagetherapie of Reiki

Contact