'Vage' of onverklaarde klachten

TuiNa en vage klachten

Voordat je een duidelijk omschreven klacht hebt, gaan er vaak jaren van vage klachten aan vooraf. Niemand schijnt iets te kunnen met die klachten. Pijnlijke knieën bij het de trap oplopen, maar alleen in de herfst. Een gevoel alsof er een haar op je tong zit, die je niet kan wegslikken. Plekken op je huid die steeds terug komen, een soort mist in je voorhoofd, geen wind of tocht kunnen verdragen, tics in je gezicht. Of duizelig zijn, maar wel een goed HB-gehalte hebben. En dan op een dag wordt het wel veel al die onbeduidende klachten, ze beperken je.

In de Chinese geneeskunde zijn Wind, Kou, Vocht, Hitte en Droogte hele bekende ziekte veroorzakers. Ze dringen je systeem binnen en blijven daar zitten. Waait het of is het vochtig weer dan komen de bijbehorende klachten weer omhoog.

Als het om de pathogene factor Wind gaat, heb je verspringende pijnen, dan zit het hier, dan weer daar. Kou geeft stagnatie. Een frozen shoulder ontstaat, omdat je bezweet met het raampje open van Frankrijk terugreed naar huis. Via de porieën heeft de kou zich naar binnen gewerkt. Die kou kan daar jaren blijven zitten, tot je hem er met cupping uithaalt.

TuiNa kan met vage klachten wel wat, ze pakt de oorzaak aan en lost deze waar mogelijk op.

Contact

  • 06 - 516 277 90
  • TuiNa@degroenekamer.info
  • Zaslaan 54, 6823 GJ Arnhem