'Vage' of onverklaarde klachten

TuiNa en vage klachten

Lang voordat je een duidelijk omschreven klacht hebt heb je vaak al jaren last van vage klachten. Niemand schijnt iets te kunnen met die klachten. Pijnlijke knieen bij het de trap oplopen, maar alleen in de herfst. Een gevoel alsof er een haar op je tong zit, die je niet kan wegslikken. Plekken op je huid die steeds terug komen, mist in je voorhoofd, geen wind of tocht kunnen verdragen, tics in je gezicht, Duizelig maar wel een goed HBgehalte. Stramheid bij het opstaan. En dan op een dag wordt het wel veel al die onbeduidende klachten, ze beperken je.

De klimaatklachten in CTCG externe pathogene factoren. 
In de Chinese geneeskunde zijn Wind, Kou, Vocht, Hitte en Droogte hele gewone ziekmakers. Ze dringen je systeem binnen en blijven daar zitten. Waait het of is het vochtig weer dan komen de bijbehorende klachten weer omhoog.

Als het om de pathogene factor Wind gaat, heb je verspringende pijnen, dan zit het hier, dan weer daar. Kou geeft stagnatie en pijn op een plaats. Een frozen shoulder ontstaat, ommdat je bezweet met het raampje open van Frankrijk terugreed naar huis. Via de porien is de kou naar binnen gekomen. Die kou kan daar blijven zitten, tot je hem met cupping er uit trekt..

TuiNa kan met vage klachten wel wat, ze pakt de oorzaak aan en lost ze op.

'Vage' of onverklaarde klachten

Contact

  • 06 - 516 277 90
  • TuiNa@degroenekamer.info
  • Zaslaan 54, 6823 GJ Arnhem