'Vage' of onverklaarde klachten

TuiNa en vage klachten

Wat zijn vage klachten? Een greep uit de vage klachten waar cliënten meekomen.  Pijnlijke knieën bij het de traplopen, maar alleen in de herfst. Een gevoel alsof er een haar op je tong zit, die je niet kan wegslikken. Mist in je voorhoofd, geen wind of tocht kunnen verdragen, tics in je gezicht. Duizelig zijn, maar wel een goed HB-gehalte hebben. En dan op een dag wordt het wel heel veel al die onbeduidende klachten, ze beperken je.

 TuiNa kan met vage klachten wel wat, ze pakt de oorzaak aan en lost deze waar mogelijk op.

In de Chinese geneeskunde zijn Wind, Kou, Vocht, Hitte en Droogte hele bekende ziekte veroorzakers. Ze dringen je systeem binnen en blijven daar zitten. Waait het of is het vochtig weer dan komen de bijbehorende klachten weer omhoog.

Als het om de pathogene factor Wind gaat, heb je verspringende pijnen, dan zit het hier, dan weer daar. Kou geeft stagnatie. Een frozen shoulder ontstaat, omdat je bezweet met het raampje open van Frankrijk terugreed naar huis. Via de porieën heeft de kou zich naar binnen gewerkt. Die kou kan daar jaren blijven zitten, tot je hem er met cupping uithaalt.

 

Contact