Hoog sensitief

Hooggevoeligheid en TuiNa

Als je hoog sensitief bent heb je behalve een rijk  geschakeerd leven ook te maken met stress. Door je prikkelgevoeligheid bouw je spanning op in je systeem. Met TuiNa massage therapie raak je deze te hoge spanning of je onderspanning kwijt.
Veel Hoog Sensitieve Personen HSP-ers lijden  aan teveel prikkels in hun omgeving. Dat kan overgevoeligheid zijn voor bepaalde stoffen, elektro smog van PC, telefoon, statische electriciteit van kunstof vloerbedekking, slechte sfeer, led verlichting….
Maar niet alleen je zintuigen zijn hoogsensitief. Ook je darmstelsel kan onderscheid maken in natuurlijk- en voedsel met toevoegingen.
Eigenlijk is in het leven van een HSP-er alles informatie die er toe doet. Geuren, geluiden, veel wordt intens ervaren en het is niet zo eenvoudig om je evenwicht te bewaren.

TuiNa is een stevig hulpmiddel om in het midden te blijven. 
Tuina preventief kan er voor zorgen dat je je leven kan leiden op een manier die passend is bij jouw constitutie.
Want met TuiNa massage therapie heb je eenvoudig weg meer emotionele rek, meer kracht en durf om je situatie naar jouw hand te zetten.

Bij de behandelingen krijg je altijd tips op het gebied van leefstijl en voeding en aandacht voor: De vijf mindfullness trainingen van Thick Nath Hanh. Omdat die je helpen focussen op een leven dat wel bij je past en niet voortdurend schuurt.

HSP en reiki

Hoog Sensitieve Personen hebben veel baat bij Reiki. Als je een Reiki 1 cursus volgt kan je jezelf dagelijks behandelen. Veel klachten nemen daarmee af en tegelijkertijd stijgt je energieniveau. Hierdoor worden schommelingen in je energiepatroon minder of verdwijnen. Veel HSP-ers vinden met mij dat Reiki het zelfde aanvoelt als liefde. Zelf ervaar ik Reiki als een positieve bevestiging van mijn hooggevoeligheid en als een altijd beschikbare krachtbron.

Hoog gevoelige kinderen en reiki

Hoog sensitieve kinderen kunnen zich beter handhaven met Reiki, bijvoorbeeld op school. Ze zullen minder snel uitgeput zijn door omgevingsprikkels en kunnen deze beter verwerken.

Kinderen zijn nog in tact qua energie beleving. Kinderen hebben geen twijfels als ze Reiki ervaren, dat is erg mooi om te zien.

Kinderen kunnen de Reiki 1 cursus volgen als een of beide ouders zelf in Reiki 1 zijn ingewijd, zodat ze hun kind goed kunnen begeleiden.

Contact