Hersenaandoeningen: Depressieve- en angst klachten, herseninfarct

TuiNa massage therapie bij depressieve- en angst klachten

Vaak is een depressie een gevolg van rouw en verlies. Denk daarbij aan het verlies van een geliefd persoon, ontslag van je werk, verandering van woonomgeving of een gebrek aan fysieke mogelijkheden. 

Meestal volgt een depressie na een periode waarin meerdere factoren zich langdurig opstapelden. Met als resultaat dat je systeem op slot gaat, het licht dooft.

Met goede voeding, een praktische structuur om de dag door te komen en fysiek in beweging te blijven, zet je een eerste stap.  TuiNa massage therapie biedt je de kans om uit je hoofd weer in je hart en lichaam te komen en je één te voelen.  Afhankelijk van de duur en de diepte van je klachten bereik je snel of met geduld resultaten.

Nevenklachten lossen zich altijd sneller op dan je hoofdklacht bij chronische aandoeningen, angst, slapeloosheid en vermoeidheid bijvoorbeeld. Tuina geeft je lichaam een sterke prikkel om weer in balans te komen. Doordat lichaam en geest een ondeelbaar geheel vormen, neemt het lichaam de geest mee naar gezondheid.

Als praten niet meer helpt, is fysieke ontspanning  het middel om weer terug te komen. 
Verlies en rouw zijn de moeilijkste opgaven in ieders leven. Maar we kunnen, daar zijn we op gemaakt, toch weer overeind komen. Rustig aan dat wel, maar het kan.

Vrouwen die hun partner verliezen op latere leeftijd zijn erg gebaat bij aanraking. Massage therapie is dan heel troostend.

Depressiviteit en angsten


TuiNa kan angsten verminderen omdat ze de orgaanbalans waar deze emotie uit voort komt, hersteld.

Depressieve klachten en ondersteuning na herseninfarct, omgaan met verlies van functie, pijnklachten en depressie

Herseninfarct en TuiNa massage therapie

Herseninfarct

In de eerste fase na een herseninfarct kan TuiNa massage therapie je helpen om je herstel te bevorderen. Maar ook na die eerste weken blijven TuiNa behandelingen zinvol als ondersteuning bij revalidatie.

  • TuiNa werkt in op je energetische lichaam, dus ook op de stroom energie die de hersenen voedt bijv.
  • Fysiek herstel waar mogelijk.
  • Binding houden met het aangedane stuk van je lichaam en je spraak, waardoor je meer eenheid binnen jezelf ervaart en er met meer motivatie aan kan blijven werken.
  • Troost omdat je er uiteindelijk alleen voor staat in een lichaam wat niet of minder goed functioneert.
  • Preventie om angst en depressie te voorkomen.

Waar de fysiotherapeut werkt aan je bewegingsapparaat en het vergroten van je zelfstandigheid wat betreft de dagelijkse handelingen. Werkt TuiNa in op je hele zijn. Je lichaam, je emoties, je acceptatievermogen, je kracht en je eigenliefde.

TuiNa specialisatie

Mijn kennis op het gebied van depressieve klachten blijft groeien door een nauwe samenwerking met cliënten. Afhankelijk van de symptomen en de reactie op de behandelingen kiezen we voor TuiNa of een combinatie van TuiNa met acupunctuur of een voedingsdeskundige. 
Je kunt me altijd bellen voor meer informatie.

Contact