Reiki Cursus

Reiki Cursus 1e graad

Reiki is een heel eenvoudige, natuurlijke manier om energie door te geven. Je hoeft geen bijzondere begaafdheid te bezitten om de cursus te kunnen volgen. Open staan en nieuwsgierig zijn naar deze vorm van heling is genoeg. In de cursus wordt je natuurlijke verbinding met Reiki hersteld en geactiveerd. Eenmaal hersteld, blijft de energie altijd voor je beschikbaar.

De cursus bestaat uit vier dagdelen, hierin worden de geschiedenis van reiki en de verschillende toepassingen behandeld. Je wordt afgestemd op de energie van Reiki met vier inwijdingen en je leert jezelf en anderen met Reiki te behandelen.

In de cursus krijg je alle informatie die je nodig hebt om na afloop van de cursus zelfstandig een totaalbehandeling en een stoelbehandeling te geven, en je leert vooral ook hoe je jezelf dagelijks kan behandelen.
Gedurende vier dagdelen staat de theorie en de praktijk van Reiki centraal.
Je ontvangt na afloop een Reikicertificaat van Stichting Reiki Ryoho waar De Groene Kamer bij aangesloten is.

Reiki Cursus 2e graad

De Reikicursus tweede graad vormt een verdieping op de eerste graad.

De cursus is gericht op het leren van de afstandsbehandeling. Deze afstandsbehandeling is gebaseerd op de mogelijkheid van het sturen van energie naar personen en situaties.
Tijd en ruimte zijn bij deze vorm van Reiki van ondergeschikt belang. Je kunt bijvoorbeeld door deze energieoverdracht situaties en personen in het verleden alsnog behandelen. 
Reiki II brengt ons hele nieuwe inzichten, die eenmaal ervaren steeds vanzelfsprekender worden en ons tegelijkertijd inleiden in een almaar rijker wordende ervaringswereld.

Praktisch gezien is Reiki II zeer bruikbaar bij brandwonden, behandelen van familie en vrienden in het buitenland maar het biedt ook een hele bijzondere ondersteuning voor een couveuse baby en bij trauma verwerking. De toepassingen van Reiki II zijn erg veelzijdig. 
Naast Reiki II blijft Reiki I de aangewezen vorm voor het direct behandelen van jezelf en anderen.

 

De Reikicursus 2e graad bestaat uit vier dagdelen, waarvan de eerste drie dagdelen in een weekeinde plaatsvinden, de vierde na ongeveer 2 weken. Hierin leer je de reiki symbolen en technieken die je nodig hebt om op afstand te behandelen. Je wordt afgestemd op deze reikisymbolen en je leert deze toepassen op personen en situaties.

Je kunt pas aan een Reikicursus 2e graad beginnen als je de eerste graads Reikicursus al eerder gevolgd hebt en daar al veel ervaring in opgedaan hebt.

De kosten voor de tweede graadscursus zijn afgestemd op de wil van een cursist om zich werkelijk te verdiepen in Reiki. (Richtlijn van de Reiki Alliance en Stichting Reiki Ryoho).

Gedurende het hele weekeinde staat de theorie en de praktijk van Reiki centraal.

Je ontvangt na afloop een Reikicertificaat uitgegeven door Stichting Reiki Ryoho waar De Groene Kamer bij aangesloten is.

De cursus kan aangevraagd worden door iedereen die Reiki I in mijn praktijk gevolgd heeft en er klaar voor is. Of voor cursisten die in het Usui system of natural healing een 1e graadscursus gevolgd hebben en graag bij mij de tweede graad willen behalen.

Contact

  • 06 - 516 277 90
  • TuiNa@degroenekamer.info
  • Druckerstraat 16, 6823 HS Arnhem